Mulţi oameni, încă, spun că vor să FIE fericiţi.

La întrebarea: ce iți dorești, de fapt și eu spuneam într-un final, că vreau să fiu fericit… Și mă simțeam extrem de nefericit exact cand spunem asta…

Dacă si tu eşti printre cei ce vor să fie fericiți, pentru o clipă, măcar, nu mai căuta să Fii fericit!

Caută să te SIMŢI fericit(ă)! Fericirea se SIMTE, e o stare, înăuntrul lui A FI

EŞTI deja TOTUL, dintotdeauna!

Fericirea e o stare. Și e intimă, proprie și personală. Nimeni nu o poate trăi așa cum o trăiești tu.

De unde știi cum arată fericirea? O simți.
De unde știi cum sună fericirea? O simți.

Pentru mintea umană, fericirea este doar un concept. Și pentru că suntem învățați să raționalizăm foarte mult, căutam să gândim fericirea, in loc să o simțim, să o trăim emoțional.

Vestea bună este că tu deja știi cum e fericirea ta. Ai mai trăit-o în diverse feluri. Acum e nevoie doar să te re-conectezi cu acea stare. Du-te o secundă la partea din tine care ”simte” și acolo vei re-găsi fericirea. Nu s-a pierdut, ai ascuns-o tu printre tot felul de comparații și concepte mentale luate de la alții.

Din experiența mea, există două motive clare care ne conduc la nefericire:

  • comparația cu un ideal. Evident că fiind ideal, e întotdeauna proiectat în viitor și nu poate fi atins. Că dacă l-ai atinge, n-ar mai fi nimic după aceea, nu-i așa?

  • comparația cu altcineva, pe care îl admiri. Când te compari cu alții pe care-i admiri, te vei poziționa mai jos decât acea persoană – și vei vrea să o copiezi ca să te ridici la același nivel. Și așa ajungi să nu mai fii tu, ci copia altcuiva, căutând să imiți ceva ce nu-ți aparține. Amintește-ți, fericirea e personală, unică, individuală.

Și uite așa, eu mă compar cu tine, tu te compari cu altcineva, altcineva se compară cu altcineva și la final, uităm că singura modalitate sănătoasă este să mă compar pe mine cu mine, cel de ieri sau de cel de acum un an sau de acum câțiva ani. Și să constat că dacă sunt aici și acum, respir și exist, asta este deja o imensă evoluție și dezvoltare.

Am întâlnit mulți oameni care caută să fie fericiți făcând dezvoltare personală din cărți sau din workșopuri și cursuri la care alții le spun cum e fericirea și câți pași au de făcut ca să ajungă la fericire. Și nu funcționază așa.

Dacă dezvoltarea e personală, nu poate fi pusă în nicio carte, căci nu ar mai fi personală, ci comună, corect? Așa și cu starea de fericire, e a ta, numai tu ”știi” cum se simte în tine. Tu ți-o faci singur, tu o trăiești în intimitatea ființei tale!

Si dacă tot vrei o rețetă, uite una: poti atinge starea de fericire în fiecare zi, de când te trezesti din somn până pui capul pe pernă… căci nimeni nu iți garantează că te vei mai trezi și în ziua următoare. Vezi cum am zis? O poți atinge.

Dacă vrei – și numai dacă vrei, poți să te simți fericit chiar și acum, dându-ți seama că ești în viață, respiri și citești aceste rânduri! E atât de simplu

Sau credeai că starea de fericire e ceva complicat ce se află acolo, cândva, în viitor?

Starea de fericire se simte oricand alegi, pur si simplu!

Vino la o consultație privată cu mine și te voi ajuta să-ți deblochezi calea spre propria fericire!

Te îmbrățișez cu drag,
Bogdan

P.S. Ți-a placut acest articol?
Răspunsul tău e foarte important pentru mine, așa că te invit să-mi lași un comentariu mai jos sau să-mi scrii pe email la bogdan@numerosfera.ro.