Steve Jobs – Emoție, Putere și Leadership

Steve Jobs s-a născut pe 24 februarie 1955 și este cunoscut în toate colțurile lumii ca fiind un pionierul decadei 1970 – 1980 în direcția revoluției computerelor. A fost co-creatorul brandului Apple, deși nu s-a oprit la asta, fiind și creatorul altor branduri celebre, ca Pixar sau NeXT

M-am întrebat întotdeauna din ce energie a creat Steve Jobs și care i-a fost destinul în viață. Aruncând o privire în data sa de naștere, văd că omul a trăit și a creat continuu din feeling, cum se spune, adică din emoție și cu emoție.

Găsesc că cele mai semnificative cifre pe care le are în numerogramă Steve Jobs sunt:

  • 2 (emoția, inteligența emoțională) – cea mai prezentă în toate aspectele numerogramei
  • 1 (Cifra de destin, faptul că s-a născut de sex masculin și ca vibrație a numelui complet) și
  • 8 (prezentă atât în Calea către Destin cât și ca cifră de Vibrație Globală).

Steve Paul Jobs fost un om cu o mare nevoie de trăiri emoționale (are patru cifre de 2 în matricea psiho-energo-informativă) și cu chemarea destinului 1, aceea de a fi pionier și a deveni un lider absolut.

Emoție multă și a fi mereu pe locul întâi au fost motoarele care l-au împins înainte.

Ziua de naștere (24, adică 6), ca și ultima cifră din codul său numerologic natal (care este tot 6) ne arată ca venirea lui Steve Jobs în această viață are legătură cu lumea orizontalei materialiste, cu familia și cu manifestarea spiritului de responsabilitate. Vibrația interioară 6 vorbește despre un om care privește realitatea în mod pragmatic, care știe să vâneze foarte bine orice oportunitate, care este nativ creator de armonie și echilibru, dar care stă adesea în cumpănă și de multe ori e capabil să genereze conflicte din motive teritoriale.

Energia feminină, Yin este cea mai prezentă în numerograma lui Steve Jobs. Vibrația interioară 6, vibrația exterioară 2, calea către destin 28, iar majoritatea căsuțelor din matrice conțin număr par de elemente. Asta arată că dualitatea a fost prezentă în multe aspecte ale vieții sale, Steve luptând mereu cu întrebarea: ”ce să aleg, la ce am de renunțat pentru a face loc la ceva nou mai departe?”

A fost co-fondator la Apple, a avut două rânduri de părinți, cei naturali (pe care i-a considerat doar ”sămânța” și ”oul” din care s-a întrupat) și părinții adoptivi, care i-au asigurat efectiv creșterea și educația în perioada copilăriei.

A fost întotdeauna un om care s-a simțit responsabil de bunăstarea tuturor celor pe care i-a considerat membrii tribului său, manifestându-se extrem de teritorial cu tot ceea ce i-a aparținut (Apple este un trib la scară mondială și crește continuu).

Având vibrația interioară 6, înțelegem că s-a născut cu capacitatea de a vâna ocaziile și oportunitățile cele mai favorabile și a le pune în practică cu măiestrie.

Acei 2222 din matriță ne relevă inteligența emoțională foarte mare a lui Steve, o imensă capacitate de a alchimiza emoțiile și de a influența lumea exterioară prin trăiri emoționale. A fost una devărat ghem de energie și emoție, fiind capabil de a atinge oamenii cu forța cuvintelor rostite, fie că au fost spuse din entuziasm sau din furie. Un om care rar făcea pauze. A avut interese foarte variate și a căutat adesea locurile pline de acțiune. Nefiindu-i teamă să-și asume consecințele succesului sau esecului, s-a angajati în acțiuni voluntare, având și talentele organizaționale și energia să le ducă la bun sfârșit.

O latură mai puțin plăcută a fost atitudinea de a avea grijă de toate și de toți, implicându-se adesea în treaba pe care ceilalți o aveau de făcut în echipa sa. Genul de om care după ce-ți dă ceva de făcut, stă pe capul tău să vadă dacă te descurci, sfârșind adesea să-ți ia treaba din mână ca s-o finalizeze tot el în locul tău. A avut mereu de învățat să aibă mai multă încredere in calitățile celorlalți cu care a făcut echipă.

A avut calități de dascăl , dar fiind obsedat de calitate maximă, este posibil că a suferit adesea încercând să facă prea multe lucruri dintr-o dată, fără să-i fie ușor să delege cu încredere celorlalți o parte din propriile sarcini.

Felul său de gândire a fost bazat pe copierea unor tipare gata create. A fost un maestru cu „mâini de aur”, care poate combina laolaltă componente deja existente. A avut capacitatea nativă de a identifica modele de acțiune deja cunoscute și a le adapta pragmatic în viața de toate zilele. Un 6 caută mereu confortul casei și ușurarea condițiilor de viață a celor din familia sa. 

Având cifra de vibrație globală 8, știm că l-au atras și l-au provocat contextele în care puterea și manifestarea puterii au fost cuvântul de ordine. A căutat să obțină un rol de autoritate atât în familie cât și în plan profesional. Succesul profesional și financiar, afirmarea socială, reputația, renumele, statutul, faima, celebritatea au fost extrem de stimulatoare pentru Steve Jobs. Tot ceea ce i-a pus ambiția la încercare l-a atras ca un magnet.

Foarte bun organizator, cu capacitatea de a-i direcționa, coordona, îndruma pe ceilalți. Se activa de fiecare dată când a trebuit să-și apere principiile și teritoriul. Un om foarte riguros și meticulos, cu cele mai înalte standarde de calitate. Acestea, împreună cu capacitatea enormă de a simți și a genera emoție au fost zona din care a creat.

Nu a suportat fățărnicia, lenea, incompetența, cu atât mai puțin i-a agreat pe parveniți și pe profitori. Nu a căutat deloc să evite rivalitățile sau conflictele deschise, care i-au și hrănit sfera emoțională și marea nevoie de exprimare a trăirilor sale.

Vibrația globală 8 arată oameni capabili să conducă sisteme și structuri, chiar și corporații, căci acolo se dovedesc a fi de maximă încredere, implicare și eficiență.

Steve Jobs a avut cifra Destinului 10, adică 1. Asta arată că viața l-a împins spre a deveni lider original la scară cât mai mare, chiar mondială. Atât ca personalitate cât și prin realizările sale. Brandul Apple este și acum ceva unic și aducător de inovație și noutate continuă. Cele două elemente de bază ce alcătuiesc drumul lui Steve Jobs către lidership și originalitate sunt cifrele 2 și 8. Emoție exprimată cu putere. Partenerul plin de energie creatoare exprimată cu putere în lume și pentru lume.

Steve Jobs a fost din naștere menit să se manifeste în lume și a fost mereu orientat pe bunăstare socială și pe a crea ceva pentru oameni și societate. Nu a avut o forță psihică mare, era destul de sensibil la stres psihic, însă a compensat cu imensa capacitate de a genera și a transmite emoție. A fost un om cu o mare forță a cuvântului, fiind capabil să impresioneze și să mobilizeze oamenii prin discursurile sale. La fel de bine pe cât, când era nemulțumit și furios, crea adevărate furtuni de energie cărora ceilalți cu greu le puteau face față. Te lovea puternic și direct în suflet, cum se spune.

Era greu să nu-l placi și chiar să-l iubești pe un astfel de om care, cand se simțea bine și entuziast, te încărca la maxim și pe tine cu starea lui de bine.

Cred ca toți cei care au lucrat vreodată cu un Apple sau au ținut un Iphone în mână s-au îndrăgostit pur și simplu de ușurința și versatilitatea cu care acestea au fost înzestrate. Te vrăjesc și te fac să le placi că nu-ți mai vine să le lași deoparte.

Steve a fost Emoție, Putere și Leadership la scară mondială.