Experiențe și dezvoltare personală
- Drumul meu spre împlinire

Bogdan Ungureanu, Numerolog profesionist, acreditat COR 516102, Coach și Trainer


Sunt creator de spații, situații și contexte în care oamenii (se) cunosc și se dezvoltă personal, în care își gasesc soluții la probleme și identifică resurse pentru a-și atinge visele și împlini dorințele personale.

Numerele m-au fascinat de când mă știu. Am învățat matematică la școala și apoi în facultatea de inginerie.

Am început să studiez tot ce se putea despre Numerologie și acumulând întrebări și nelămuriri, m-am dus la cursul de Numerologie a lui Anatol Basarab, în 2014, care mi-a devenit în cele din urmă, mentor, în acest parcurs.

De aici, totul a venit de la sine. Am găsit în #Coaching și #Numerologie o unealtă excelentă pentru a mă înțelege și a mă autocunoaște, în primul rând, mai profund și mai exact decât orice altă metodă practico-analitică pe care am cunoscut-o vreodată. Și mi-a plăcut atât de tare, încât am vrut să o împărtășesc și cu cei din jur, să îi ajut și pe ceilalți să se cunoască mai bine, să își rezolve problemele, iar din anul 2015 am înființat Numerosfera și am început să organizez cursuri și ateliere de numerologie. Din anul 2015 sunt membru în grupul fondator al Asociației Numerologilor din România.

După liceu am simțit că e timpul să mă desprind de a le mai cere bani părinților. Mi-am luat un job la stat (în 1987 nu erau prea multe alte variante), am intrat la Politehnică, am făcut 9 luni de armată, apoi m-am apucat efectiv de treabă.

Am lucrat inițial ca muncitor într-o hală de producție la Institutul de Aviație. Apoi am avut oportunitatea de a mă angaja într-o mică editură privată, unde am descoperit lumea tiparului și a computerelor și a antreprenoriatului.

Am învățat atât de bine tehnoredactare și tehnica tiparului offset, încât după o vreme am preluat editura în care lucram și am devenit mic antreprenor, cu angajați. Tehnoredactam noaptea, pentru că ziua alergam după materiale, hârtie și cerneluri și livram materialele tipărite. De multe ori, la final de lună, nu mai ajungeam cu bani acasă, pentru că trebuia să plătesc marfa și angajații.

Mă împrăștiasem în atâtea activități, aveam și roluri profesionale de jucat, dar și roluri în familie (de soț, de iubit, de tată, de fiu, frate, ginere), dar și de prieten și amic cu o mulțime de oameni. Am căutat să le fac pe toate cât mai bine și să-i „țin” pe toți fericiți, dar începeam să mă pierd pe mine și habar nu aveam de asta.

După un timp, interesul meu de cunoaștere în lumea tipografiei s-a terminat și voiam să schimb domeniul cu totul. Am luat cu mine experiența în editură, tipografie, producție de grafică și DTP și am vrut să o folosesc în alte domenii de activitate profesională. În 2001, m-am angajat în cea mai mare casă de avocatură din România, de la vremea aceea – o corporație internațională de legal business. Experiența acumulată în lucrul cu oamenii și cu computerele m-a ajutat enorm și pentru mulți ani, am muncit mult și cu multă pasiune. Prin 2010 am atins nivelul maxim de dezvoltare ca IT-ist în domeniul de legal business, devenind International IT Manager și având de coordonat o echipă internațională. Am avut parte de foarte multe experiențe și am învățat foarte mult în zona de psihologie, prin lucrul cu diverse culturi și mentalități, pe care era nevoie să le înțeleg și să le armonizez pentru a lucra bine împreună. În 2012 am început în mod conștient procesul de dezvoltare personală și căutare de sine. Am început să merg la ateliere, cursuri, să citesc și să studiez tehnicile și curentele legate de dezvoltare personală. Și uite așa, rolul meu în corporație a devenit de coach, mentor și trainer, devenind Business Interface Manager, în compania în care lucram.

În ultimii 10 ani am investit banii și timpul în propria mea dezvoltare. Am fost cursant, facilitator și trainer la multe seminarii, ateliere și cursuri, în care am căutat, în primul rând, experiențe și multă relaționare cu oamenii, nu doar informații. Eu învăț cel mai bine prin experiență directă și mult mai puțin din cărți și manuale. Am nevoie să verific eu, pe pielea mea ceea ce aflu de la alții.

Sunt pasionat de psihologia aplicată, am făcut în plus formare în coaching și hipnoză și le practic, am studiat NLP, Human Design, Cheile Genelor, Astrologie, Access Counsciousness, asta ca să enumăr doar câteva dintre tehnicile cu care m-am întâlnit și le-am practicat de-a lungul timpului. Am fost curios să aflu despre epigenetică, am trecut prin multe procese de Constelații Familiale, am studiat și folosesc elemente din metoda Espere și Essence, însușindu-mi experiențele si cunoașterea pe care acum le adaug la NumeroAtelierele mele și ședințele de Coaching, Mentoring și Numerologie.

Numerele m-au fascinat de când mă știu. Am învățat matematică la școala și apoi în facultatea de inginerie.

Am început să studiez tot ce se putea despre Numerologie și acumulând întrebări și nelămuriri, m-am dus la cursul de Numerologie a lui Anatol Basarab, în 2014, care mi-a devenit în cele din urmă, mentor, în acest parcurs.

De aici, totul a venit de la sine. Am găsit în Coaching și Numerologie o unealtă excelentă pentru a mă înțelege și a mă autocunoaște, în primul rând, mai profund și mai exact decât orice altă metodă practico-analitică pe care am cunoscut-o vreodată. Și mi-a plăcut atât de tare, încât am vrut să o împărtășesc și cu cei din jur, să îi ajut și pe ceilalți să se cunoască mai bine, să își rezolve problemele, iar din anul 2015 am înființat Numerosfera și am început să organizez cursuri și ateliere de numerologie. Din anul 2015 sunt membru în grupul fondator al Asociației Numerologilor din România.

Combin tot ce știu – și profesional, dar și din experiența acumulată în relațiile de cuplu ce le-am avut (și din căsnicia de 18 ani), dar și din rolul de tată de fată – pentru a găsi cele mai bune căi de a însoți și a ghida oamenii să-și ia maximum de valoare din întalnirile lor cu mine spre a-și rezolva probleme de viață și a-și atinge visele.

Mă împlinește cel mai mult să interacționez cu lumea, să ascult oamenii vorbind despre ei înșiși și găsindu-și răspunsurile cele mai bune pentru ei, atunci când eu le sunt alături, ca și companion. 

Pe la 12 ani m-a apucat pasiunea de a cânta la chitară, așa că m-am apucat să studiez de unul singur. În liceu deja cântam la brigada școlii și mergeam la festivaluri, iar în vacanțe cântam cu grupuri de prieteni sau la Casa de Cultură din orășelul natal. Pasiunea cu chitara m-a făcut să creez în 2012 conceptul de FolkușorUn spațiu cu stare de bine. De atunci și până în ziua de astăzi creez evenimente și concerte în care pun scena la dispoziție și invit oamenii pasionați la rândul lor de a cânta la diverse intrumente, să vină împreună cu prietenii lor alături de mine și să cântăm live.

Dacă vrei să știi și mai multe despre mine, aici este un interviu inedit pe care l-am dat în 2020 pentru Presa în blugi –   Când spui Numerologie, spui muzica întregului Cosmo

Apariții media